Park Groendomein Hof van Coolhem

Omschrijving

Het Hof van Coolhem is een natuurgebied van 92 ha. met tal van recreatievemogelijkgheden: een uitgebreid wandelparcours, diverse soorten bomen & struiken, meer dan 75 vari√ęteiten fruitdragend groen, meer dan 130 soorten wilde planten, een bijentuin, een historische tuin, een schapenweide, een biologisch water-zuiveringsstation...¬†

Daarnaast zijn er doorlopend tijdelijke tentoonstellingen en een klein museum waarin men zowel de geschiedenis van het domein als die van de gemeente Puurs belichten, dit vanaf de Ijzertijd tot nu.

Parkdomein Hof van Coolhem is een ruim 13 ha groot parkgebied, aansluitend op natuurgebied De Moeren (79 ha). Een dergelijke grootte - zonder verharde wegen, afval of verstoring en met een natuurlijk beheer - is uniek tot ver buiten de gemeentegrenzen. Natuur en milieu in een uniek historisch kader.

Adres :

location: