Powered by Knooppunter

Aspergeroute

Image: 

Over deze route

Teaser description: 

Elk voorjaar is het weer uitkijken naar de eerste asperges. Het seizoen loopt van medio april tot 24 juni, het feest van Sint-Jan. Twee maanden om uitgebreid te genieten van het witte goud… De familie Van de Wiele zaaide vermoedelijk al in 1886 asperges op haar domein Coolhem in Kalfort-Puurs. Dorpsgenoot en vlashandelaar Huyghe had het zaad meegebracht uit het Noord Franse Rijsel. Na drie jaar konden de eerste asperges worden gestoken. De naburige dorpen volgden snel. De ‘Asperges de Calfort’ golden als een ware delicatesse. Decennialang sierden ze de menukaarten van gereputeerde Parijse restaurants. Vandaag telt Scheldeland nog weinig professionele telers, maar de kwaliteit van het product blijft onovertroffen. Bovendien werkt de groente heel inspirerend in Scheldeland. Al ooit likeur, ijs, jenever, kaas, paté of pralines op basis van asperges geproefd? Deze Aspergeroute toont waar het allemaal begon en hoe de traditie voortleeft.

Startpunt

startpoint + address: 
Hof van Coolhem, Coolhemstraat 64, 2870 Puurs; 'Het Landhuis', Boomstraat 1, 2880 Bornem. Gratis parkeren op randparkings op 100m van Het LandHuis

Afstand

40 km
  ( 0 stemmen )

Info Route

Hoogteprofiel

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties.

    Meld je aan en geef als eerste jouw reactie op deze route.

Beschrijving

Teaser description: 

Elk voorjaar is het weer uitkijken naar de eerste asperges. Het seizoen loopt van medio april tot 24 juni, het feest van Sint-Jan. Twee maanden om uitgebreid te genieten van het witte goud… De familie Van de Wiele zaaide vermoedelijk al in 1886 asperges op haar domein Coolhem in Kalfort-Puurs. Dorpsgenoot en vlashandelaar Huyghe had het zaad meegebracht uit het Noord Franse Rijsel. Na drie jaar konden de eerste asperges worden gestoken. De naburige dorpen volgden snel. De ‘Asperges de Calfort’ golden als een ware delicatesse. Decennialang sierden ze de menukaarten van gereputeerde Parijse restaurants. Vandaag telt Scheldeland nog weinig professionele telers, maar de kwaliteit van het product blijft onovertroffen. Bovendien werkt de groente heel inspirerend in Scheldeland. Al ooit likeur, ijs, jenever, kaas, paté of pralines op basis van asperges geproefd? Deze Aspergeroute toont waar het allemaal begon en hoe de traditie voortleeft.