Herover de forten: Antitankgracht en Heide

Deze fietsroute voert je langs de Antitankgracht, heidegebied en verschillende kasteeldomeinen.

Herover deze forten

Start aan het fort van Oelegem, een vleermuizenreservaat. Fiets vervolgens langs de Antitankgracht en het Albertkanaal richting het fort van Kessel. De korte wandeling rond het fort is zeker een aanrader. Zet nadien je route verder doorheen het gevarieerde landschap van Ranst en Schilde tot je terug aan de Antitankgracht komt. Via de schans van Schilde kom je terug in Oelegem.

Blijf ontdekken

Aan knooppunt 57 kan je het Provinciaal Groendomein Vrieselhof bezoeken. Op de plaats waar de Kempen beginnen, ligt dit rustige kasteeldomein met mooi gelegen taverne, alle info op www.vrieselhof.be. Vlakbij het fort van Kessel kan je op adem komen in een fraai stukje natuur: het Provinciaal Groendomein Kesselse Heide. De kleuren veranderen hier met de seizoenen: www.kesselseheide.be. Verken de omgeving te voet via wandelknooppunten of dankzij de Groene Halte: daarbij combineer je de wandeltocht met het openbaar vervoer: www.wandelknooppunt.be en www.groenehalte.be.

Kasteel Vrieselhof - Schildesteenweg 95 Ranst

Herover deze forten