Powered by Knooppunter

Aspergeroute: verkorting rond Fort Liezele

Image: 

Over deze route

Teaser description: 

Elk voorjaar is het weer uitkijken naar de eerste asperges. Het seizoen loopt van medio april tot 24 juni, het feest van Sint-Jan. Twee maanden om uitgebreid te genieten van het witte goud … De familie Van de Wiele zaaide vermoedelijk al in 1886 asperges op haar domein Coolhem in Kalfort-Puurs. Dorpsgenoot en vlashandelaar Huyghe had het zaad meegebracht uit het Noord-Franse Rijsel. Na drie jaar konden de eerste asperges worden gestoken. De naburige dorpen volgden snel. De ‘Asperges de Calfort’ golden als een ware delicatesse. Decennialang sierden ze de menukaarten van gereputeerde Parijse restaurants. Vandaag telt Scheldeland nog weinig professionele telers, maar de kwaliteit van het product blijft onovertroffen. Bovendien werkt de groente heel inspirerend in Scheldeland. Al ooit likeur, ijs, jenever, kaas, paté of pralines op basis van asperges geproefd? Deze Aspergeroute toont waar het allemaal begon en hoe de traditie voortleeft.

Startpunt

startpoint + address: 
Hof van Coolhem, Coolhemstraat 64, 2870 Puurs

Afstand

22 km
  ( 0 stemmen )

Info Route

Hoogteprofiel

Reacties

  • JOSEE DE KUNST Heel aangename en afwisselende route
    Sunday 25 August 2019 om 18:28

Beschrijving

Teaser description: 

Elk voorjaar is het weer uitkijken naar de eerste asperges. Het seizoen loopt van medio april tot 24 juni, het feest van Sint-Jan. Twee maanden om uitgebreid te genieten van het witte goud … De familie Van de Wiele zaaide vermoedelijk al in 1886 asperges op haar domein Coolhem in Kalfort-Puurs. Dorpsgenoot en vlashandelaar Huyghe had het zaad meegebracht uit het Noord-Franse Rijsel. Na drie jaar konden de eerste asperges worden gestoken. De naburige dorpen volgden snel. De ‘Asperges de Calfort’ golden als een ware delicatesse. Decennialang sierden ze de menukaarten van gereputeerde Parijse restaurants. Vandaag telt Scheldeland nog weinig professionele telers, maar de kwaliteit van het product blijft onovertroffen. Bovendien werkt de groente heel inspirerend in Scheldeland. Al ooit likeur, ijs, jenever, kaas, paté of pralines op basis van asperges geproefd? Deze Aspergeroute toont waar het allemaal begon en hoe de traditie voortleeft.