Trappisten: Van De Koninck naar de zusters van Brecht

Pak je fiets en begin je route van de stad Antwerpen naar Brecht. Stap af bij bezoekerscentrum De Koninck. Weinig Antwerpse bedrijven hebben zo'n innige band met de stad als brouwerij De Koninck. Het hoeft dan niet te verbazen dat het "bolleke" Koninck ondertussen bijna een vast onderdeel vormt van een bezoek aan de stad Antwerpen. De stad is ook bekend om zijn kunst, cultuur en internationale haven.

Na van het heerlijk bier geproefd te hebben brengt de route je nar de Abdij OLV van Nazareth in Brecht, de abdij ligt in de Kempen. Bijzonder aan deze locatie is dat in de abdij Trappistenzuster wonen. De zusters maken ecologische zeeproduchten, onder de naam "Trepp". De abdij ligt op ongeveer 30 km van Antwerpen-stad. Ook voor natuurliefhebbers is er genoeg te zien op deze route. Geniet van het Rivierenhof, een levendig park met tal van mogelijkheden net buiten het centrum van Antwerpen. Een zalige plaats waar je rustig de cultuur kunt beleven. In het zuiden van de gemeente Brecht ligt het beschermede landschap de Brechtse Heide. De kern van het landschap is een opvallend vlak en open landbouwgebied dat langs verschillende zijden omzoomd wordt door grote boscomplexen.

De Koninck - Antwerp City Brewery, Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen