Oeverhoppen tussen Rupelstreek en Heerlijkheid Mechelen - verkort

De route Oeverhoppen tussen Rupelstreek en Heerlijkheid Mechelen verkent het enorme waterrijke buitengebied tussen de Rupelstreek en Mechelen. Vanaf het startpunt aan Fietsbelevingscentrum De Velodroom (knooppunt 26) passeert ze de kilometerslange jaagpaden van Rupel, Dijle en Zenne, afgewisseld met fietspaden langs talrijke vijvers en plassen die ontstaan zijn in voormalige zand- en kleiontginningsputten. De verkorte route passeert de historische binnenstad van Mechelen, open landbouwgebied, landelijke dorpjes en het authentieke Sasplein van Klein-Willebroek. Ze verbindt tevens vier domeinen van de Provincie Antwerpen: De Schorre, De Nekker, het Vrijbroekpark, Broek De Naeyer en de watersportbaan van Sport Vlaanderen Willebroek. De verkorte lus is 28 km lang. Tijd te over dus voor een culinaire stop in Mechelen in de schaduw van de Sint-Romboutskathedraal of op één van de terrasjes langs de Dijle. De verkorting is voorzien aan de Brusselpoort. Mis deze oversteek over het kanaal niet!

Fietsbelevingscentrum De Velodroom

Bezienswaardigheden